16 Mart 2012 Cuma

Evden eve nakliyat firmasını seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Yeni bir eve taşınmaya karar verdiğiniz zaman, en önemli faktörlerden biri hangi nakliyat şirketi ile taşıma yapılacağıdır. Yaşadığınız yer, eviniz yani size ait en değerli eşyaları, güvenle emanet edebileceğiniz bir şirket bulmak çok kolay bir iş değildir. Evden eve nakliyat şirketleri arasından seçim yapabilmek için belli bazı faktörleri dikkate almak gereklidir.

En başta dikkat etmeniz gereken şirket ismidir. Son zamanlarda profesyonel veya isim yapmış taşımacılık  firmalarının referanslarını kullanabilmek ve insanları kandırmak için, yeni firmalar o isimlere çok benzer isimler ile yola çıkıyor. Bu da yanıltıcı bir etken olup, kişileri kandırabiliyor. Bu yüzden mağdur olmamak için, seçtiğiniz firmayı çok iyi araştırmanız gerekiyor.

Evden eve nakliyat şirketinin ilk önce referanslarını kontrol etmelisiniz. Referanslarını nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında fikriniz yoksa, firmaya referanslarını ya da daha önce verdiği hizmet verdiği kişi ya da şirketleri sorup sonra da referansları ile iletişime geçerek bu bilgileri teyit etmelisiniz. Sonuçta en değerli eşyalarınzı, belki özel mobilyalarınızı emanet ediyorsunuz. İkinci bir etken ise, evden eve taşımacılık firmalarının internet sitesini kontrol etmektir. Henüz bir internet sitesine sahip olmamış nakliye firmaları ile çalışılması pek doğru olmayacaktır çünkü işini profesyonel olarak yapan her firma, kendine ait bir internet sitesi vardır.

Bunların dışında dikkat edeceğiniz unsurlardan bir diğeri ise, nakliyat firmasının sahip olduğu araçlarıdır. Evinizi hangi araçlar ile taşıyacaklar ve nasıl taşıyacaklar bunun hakkında bilgi almanız gereklidir Eşyalarınız güvenli bir şekilde bir evden diğerine taşınmasını sağlayacaktır. Nakliyat firmasını sahip olduğu donanım da son derece önemli bir konudur. Kırılacak eşyalarınız olsun, giysileriniz olsun, bu gibi eşyalar için nakliyat firmasının araç içi donanımları olmak zorundadır. Aksi takdirde amatör bir taşıma işlemi gerçekleşir, eşyalarınızın bazıları kaybolabilir ya da hasar görebilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, evden eve taşımacılık yapan firmanız ile bu konuları görüşmenizde, detaylı bilgi almanızda fayda var.

Son olarak firmanın tecrübesine de dikkat etmek zorundasınız. Bu işe yıllarını vermiş bir nakliyat firması ile bu işe yeni başlamış bir firmanın tecrübeleri elbette ki aynı olmayacaktır. Nakliyat hizmetinde en önemli konu, tecrübedir. Eşyalarınızın düzenli bir şekilde, eski yerinizden yeni yerinize taşınması için profesyonel bir nakliye firması ve tecrübeli ekibi ile çalışmanızda fayda vardır. Güvenli taşımacılık için, bu etkenleri göz önünde bulundurarak evden eve nakliyat firmanızı seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder